Sörbicikli blog

Minden amit Budapestről és a Sörbicikliről tudnod érdemes

Érdekel a sör vagy a biciklizés? Blog szekciónkban naprakész információkat találsz e két világ legjaváról, a sörbiciklizésről! Legyen az egy a kedvenc tekerős zenelista, vagy néhány hasznos biztonsági szabály, itt minden részletet kimerítő, havi rendszerességű cikkek várnak rád!

Amikor a dagonyázás élményszámba megy

Amikor a dagonyázás élményszámba megy

Néha kell egy különleges élmény, ami feldobja az estét. Néha kell egy különleges élmény, amelyről hónapokig sztorizni fogtok a haverokkal. Néha kell egy különleges élmény… Az ilyen gondolatok végén szokott jönni a válasz, sőt, felkiáltás, hogy akkor irány sörbiciklizni! De mit lehet tenni, ha már a vidék összes söre elfogyott, ha már megpihennének a tekerésben megfáradt vádlik, ha, nos, kell egy újabb különleges élmény!

Különleges bringák

Különleges bringák

A biciklizés egy viszonylag nagy múlttal rendelkező emberi tevékenység. Az évszázadok során számos változata alakult ki, és emiatt, vagyis a különféle próbálkozások miatt, bizony számos érdekes, gyakran vakvágánynak bizonyuló bringa is napvilágot látott!

Hogyan kell sört csapolni?

Hogyan kell sört csapolni?

A sörcsapolás művészet, tartja a közmondás. Ugyan kívülről egy könnyű és egyértelmű folyamatnak tűnhet, mégis, amikor odaáll egy zöldfülű a sörcsaphoz, hamar zavarba jön a kívánatostól teljesen eltérő végeredményt látván. Legyen tehát tél vagy nyár, kis sarki kocsma, nagy sörház, vagy egy suhanó sörbicikli, a sörcsapolást nem bízzuk sose bármiféle jöttmentre!

Kitekintés: sörfogyasztási szokásaink az elmúlt évtizedekben

Kitekintés: sörfogyasztási szokásaink az elmúlt évtizedekben

Az alkoholfogyasztás – különös tekintettel a sörfogyasztásra – több ezer éves múlttal rendelkezik. A sör és különböző régiókhoz köthető elődjei már az ókorban szent italoknak számítottak, melyeket bódító hatásuk miatt a túlvilághoz való kapcsolódással kötöttek össze.

Milyen egy steampunk kocsma?

Milyen egy steampunk kocsma?

A steampunk manapság már nem csak egy művészeti stílusirányzatot jelöl, mint a 80-as években, amikor megjelent a sci-fi egyik vállfajaként: egy egész szubkultúra virágzott ki ebből a stílusból, mely mára nem csak a különböző művészeti ágakban és a popkultúrában, de a mindennapi életben, az öltözködésben és a tárgykultúrában is meghatározóvá vált.

Miért foglalj online sörbiciklit?

Miért foglalj online sörbiciklit?

A sörbiciklizés egyértelműen az utóbbi évek egyik legnépszerűbb budapesti mókája lett, és mindannak ellenére hogy folyamatosan szorul ki ez a bulizási forma a belvárosi utakról (megjegyezzük gyakran joggal), a sörözéses-tekerséses lelkesedés nem akar lankadni! Ezért hát kitaláltunk egy gyors és egyszerű foglalási rendszert, mely segíthet neked és csapatodnak is megtalálni a megfelelő időpontot! De emellett még mondunk néhány érvet az online sörbicikli foglalás mellett!

Az állatvilág viszonya az alkohollal

Az állatvilág viszonya az alkohollal

Úgy gondolnánk, hogy a sörfogyasztás az egy eredendően emberi dolog, lévén ugye mi emberek találtuk ki ezt a nagyszerű nedűt. Azonban a helyzet nem ilyen egyszerű, pláne, ha vizsgálódásunk tárgyát kiterjesztjük az alkoholfogyasztásra! Már őseink népi történeteiből is ismerhetünk olyan eseteket, hogy a libák rájártak a lehulló fermentálódó szilvákra, és kegyetlenül berúgtak, de az igazi meglepetés akkor jön, amikor rájövünk, ez még csak a kezdet! Következzen egy rövid áttekintés az állatvilág és az alkohol bimbódzó viszonyáról!

A gyógysör mítoszáról

A gyógysör mítoszáról

Az egyik legnagyobb hiedelem, mely összeszövi az urbánus és vidéki ivászati szokások posztóját, az a másnaposságra szánt orvosságok mítosza, módszere és tapasztalati anyaga. Ezek közül talán a leghíresebb a duhajjal töltött éjszaka hajnalát követő sör, amikor is a megfáradt test és izgatott lélek lenyugtatására egy újabb sört szisszent fel a szenvedő delikvens: ez a gyógysör. De vajon tényleg van értelme, valóban segít a fájdalmak enyhítésében?

Miért foglalj online sörbiciklit?

Miért foglalj online sörbiciklit?

Az internet századunk egyik legnagyobb csodái közé tartozik. Nagyon látványosan és gyorsan történt a fejlődés a postagalamboktól kezdve a postai leveleken át az online ügyintézésig, és ki tudja, hová fejlődik még a technológia - minden esetre sokat köszönhetünk az internetnek, hiszen időt és energiát is spórolunk a használatával.

Top 5 gyümölcsös sör a nyárhoz

Top 5 gyümölcsös sör a nyárhoz

Készen állsz egy egyedi nyári buliélményre? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint kipróbálni a budapesti sörbiciklit! Tekerj és sörözz barátaiddal a város legszebb részen és fedezd fel Budapestet egy új nézőpontból! Egyszerre testmozgás, szórakozás és közös élmény!

Prosecco és a sörbicikli

Prosecco és a sörbicikli

A sörbiciklizés menővé vált az utóbbi években, ami nem csoda, hiszen egyszerre több olyan dolgot is összeköt, amit a legtöbb ember szeret: a mozgást, a barátokkal töltött időt, a kikapcsolódást, a városnézést és a sörözést! Ha nem vagy oda a sörért, akkor sem kell lemondanod erről a szórakozásról. Próbáld ki a Prosecco Bike-ot, ami annak ellenére, hogy friss trend, két egyáltalán nem újkeletű dolgot ötvöz: a sörbiciklizést és a Proseccot.

Melyik nemzet bírja a legjobban az alkoholt?

Melyik nemzet bírja a legjobban az alkoholt?

Aki már volt keményen másnapos, az tudja, hogy mindig az utolsó pálinkát nem kellett volna. Kérdés, hányadik volt az utolsó? A magyarok igen előkelő helyen vannak az alkoholfogyasztásban, de vannak országok, akik még ránk is köröket vernek. A sörbiciklizés is hozzájárul ehhez az eredményhez, bár nem olyan hatalmas mértékben. De ki bírja jobban a piát, ha már a sokadik koccintásról van szó?

A világ legfurcsább sörei

A világ legfurcsább sörei

A sörgyárak mindig igyekeznek valami igazán meglepővel és egyedivel előrukkolni. Vannak olyanok is, akiknek egy kicsit messze gurult a gyógyszere, vagy érthetetlen luxust állítanak elő. Bizarr ötletekből sosem volt híján a világ. Sörbiciklin még nem kaphatóak, de jöjjön pár egyedi és megismételhetetlen sör a világból!

Egy kis statisztika  - mennyit sörözik a magyar?

Egy kis statisztika - mennyit sörözik a magyar?

A budapesti sörbicikli sem megy magától, üzemanyag kell hozzá, ami alatt pontosan a sört értjük. A magyar sörfogyasztás tartós növekedést mutat az elmúlt években, ami nem csak a mennyiséget, de a minőséget is érinti. Jöjjön néhány adat és gondolat a magyar sörfogyasztás alakulásáról!

Otthoni sörfőzés, merjünk-e belefogni?

Otthoni sörfőzés, merjünk-e belefogni?

Ha lehet saját lekvárt főzni, akkor miért pont a sörfőzést ne művelnénk otthon? Ma már számos helyen kapható olyan sörfőző készlet és kellék, amivel gyorsan és könnyen készíthetsz egyedi söröket. A sörbiciklizés sincs sör nélkül, de amíg mi nem nyitjuk meg saját főzdénket, neked az alábbiakat tanácsoljuk.

Az első magyar sörgyárak története

Az első magyar sörgyárak története

Magyarországot ritkán említik a hagyományos sörhatalmak közt, pedig itt is nagy hagyományai vannak a sörgyártásnak. Amikor megiszol egy korsóval, gondolj azokra a nagyszerű mesterekre, akik már több száz évvel ezelőtt is itatták a nagyérdeműt. Kis magyar sörtörténelem, a budapesti sörbiciklizés előttről, röviden és habosan.

Legjobb Kézműves Sörök - Ezúttal Nagy Sörgyáraktól!

Legjobb Kézműves Sörök - Ezúttal Nagy Sörgyáraktól!

A magyar sörforradalom eddig is sok olyan kiváló itallal ajándékozta meg a szomjas vendégeket, aminek csak örülni lehet. A kézműves sörök gombamód szaporodnak és ez feltűnt a nagy sörgyáraknak, akik nem akarnak lemaradni a versenyben. Lássuk, mivel rukkoltak elő mostanában!

A sörbiciklizés élettani hatásai

A sörbiciklizés élettani hatásai

Ha hiszed, ha nem, a sörözést lehet aktív testmozgássá alakítani! Mégis hogyan? Erre a megoldás a sörbiciklizés, ami egyszerre oldja meg az aktív testmozgás és megfelelő alkoholbevitel problémáját. A budapesti sörbiciklik ilyen módon forradalmat indítottak el a város alkoholkultúrájában, ami neked is segíthet a felelősségteljes sörivási rutin kialakításában.

A világ legfurcsább bulijai!

A világ legfurcsább bulijai!

Egy budapesti sörbiciklis túra egyedi élmény, amit még biztosan nem próbáltál életedben, de kár lenne kihagyni! Ha különleges buliról van szó, akkor a világon minden ember kreativitása megmozdul, hogy valami extrémmel álljon elő. Jöjjön egy kis válogatás a legelvetemültebb ötletekből!

Top Jelmezötletek Sörbiciklizéshez

Top Jelmezötletek Sörbiciklizéshez

Gondoltál már arra, hogyan lehetne feldobni egy budapesti sörbiciklizést? Az egyik tuti tipp, ha együtt jelmezbe öltöztök és úgy vonultok végig a városon. Legyen szó születésnapról, legénybúcsúról, vagy felejthetetlen bulizásról, az alábbiakban adunk pár ötletet a legjobb jelmez kiválasztásához!

Néhány Sörbiciklis Látványosság

Néhány Sörbiciklis Látványosság

Ha abban a kivételes élményben van részed, hogy végigtekersz Budapest legszebb utcáján egy hideg sörrel a kezedben, kár lenne kihagyni...

Sörbiciklis csapatépítés

Sörbiciklis csapatépítés

Csapatépítőt szervezni nehéz feladat. Meg kell felelni a kritikus munkatársi elvárásoknak, a főnöknek látnia kell, hogy mindenki jól érzi magát, arról nem is beszélve, hogy valahogy a költségvetésben is benne kéne maradni. Mi van, ha már a sörözést is mindenki unja, a péntek esti vacsi meg maga az unalom?

A különféle sörtípusokról röviden

A különféle sörtípusokról röviden

Olyan, hogy tökéletesség, egyszerűen nem létezik. Persze vannak dolgok, amik megközelítik: egy gyönyörű nő, akiért férfiak hada epekedik. A zene, amely lélekbe markol, vagy egy klasszikus festmény, ami sejtelmes mosolyával évszázadokon át elgondolkodtatja az embereket.

4 érv arra, hogy télen is imádni fogod a Sörbiciklit

4 érv arra, hogy télen is imádni fogod a Sörbiciklit

Beköszöntött a tél, de a jelek szerint a budapesti sörbicikli forradalom csak nem akar alább hagyni. A hideg ellenére egyre többen szánják magukat egy kis önfeledt kültéri sörözésre és tekerésre...

Milyen zenét ajánlunk sörbiciklizéshez?

Milyen zenét ajánlunk sörbiciklizéshez?

Az igazi sörbicikli-élmény része a kifogástalan hangulat. Tudjuk, hogy ezt nem könnyű összehozni. Lehet bármilyen tökéletes a csapat...

A sörbiciklizés szabályairól röviden

A sörbiciklizés szabályairól röviden

Aki jár Budapest utcáin már bizonyára tudja, hogy egyre népszerűbb szabadidős tevékenység a sörbicikli! Mit nem lehet szeretni egy olyan ötleten...

Kinek ajánljuk a sörbiciklizést?

Kinek ajánljuk a sörbiciklizést?

A sörbiciklizés az elmúlt években az egyik legnépszerűbb program lett Budapesten. Manapság már nem lehet úgy lemenni a Hősök tere és környékén...

A legjobb szabadulós játékok Budapesten

A legjobb szabadulós játékok Budapesten

Budapest az utóbbi évtizedben kitermelt egy világszinten is meghatározó jelenséget, ez mégpedig a szabadulós játékokat! Kevesen tudják, hogy...

Buborék Foci Budapesten

Buborék Foci Budapesten

Az idei év legújabb őrülete Budapesten nem más, mint a buborék foci, eredeti nevén bubble football. A játék röviden annyiból áll, hogy...

Az oldal sütiket használ

Az oldalon sütiket használunk a forgalom elemzéséhez, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a számodra. Ezeket az adatokat megosztjuk analitikai és hirdetési partnereinkkel. Az oldal további használatához kérjük fogadd el a sütik használatát.Adatvédelmi nyilatkozat