Sörbicikli blog

Minden amit Budapestről és a Sörbicikliről tudnod érdemes

Érdekel a sör vagy a biciklizés? Blog szekciónkban naprakész információkat találsz e két világ legjaváról, a sörbiciklizésről! Legyen az egy a kedvenc tekerős zenelista, vagy néhány hasznos biztonsági szabály, itt minden részletet kimerítő, havi rendszerességű cikkek várnak rád!

Amikor a dagonyázás élményszámba megy

Amikor a dagonyázás élményszámba megy

Néha kell egy különleges élmény, ami feldobja az estét. Néha kell egy különleges élmény, amelyről hónapokig sztorizni fogtok a haverokkal. Néha kell egy különleges élmény… Az ilyen gondolatok végén szokott jönni a válasz, sőt, felkiáltás, hogy akkor irány sörbiciklizni! De mit lehet tenni, ha már a vidék összes söre elfogyott, ha már megpihennének a tekerésben megfáradt vádlik, ha, nos, kell egy újabb különleges élmény!

Különleges bringák

Különleges bringák

A biciklizés egy viszonylag nagy múlttal rendelkező emberi tevékenység. Az évszázadok során számos változata alakult ki, és emiatt, vagyis a különféle próbálkozások miatt, bizony számos érdekes, gyakran vakvágánynak bizonyuló bringa is napvilágot látott!

Hogyan kell sört csapolni?

Hogyan kell sört csapolni?

A sörcsapolás művészet, tartja a közmondás. Ugyan kívülről egy könnyű és egyértelmű folyamatnak tűnhet, mégis, amikor odaáll egy zöldfülű a sörcsaphoz, hamar zavarba jön a kívánatostól teljesen eltérő végeredményt látván. Legyen tehát tél vagy nyár, kis sarki kocsma, nagy sörház, vagy egy suhanó sörbicikli, a sörcsapolást nem bízzuk sose bármiféle jöttmentre!

Kitekintés: sörfogyasztási szokásaink az elmúlt évtizedekben

Kitekintés: sörfogyasztási szokásaink az elmúlt évtizedekben

Az alkoholfogyasztás – különös tekintettel a sörfogyasztásra – több ezer éves múlttal rendelkezik. A sör és különböző régiókhoz köthető elődjei már az ókorban szent italoknak számítottak, melyeket bódító hatásuk miatt a túlvilághoz való kapcsolódással kötöttek össze.

Milyen egy steampunk kocsma?

Milyen egy steampunk kocsma?

A steampunk manapság már nem csak egy művészeti stílusirányzatot jelöl, mint a 80-as években, amikor megjelent a sci-fi egyik vállfajaként: egy egész szubkultúra virágzott ki ebből a stílusból, mely mára nem csak a különböző művészeti ágakban és a popkultúrában, de a mindennapi életben, az öltözködésben és a tárgykultúrában is meghatározóvá vált.

Miért foglalj online sörbiciklit?

Miért foglalj online sörbiciklit?

A sörbiciklizés egyértelműen az utóbbi évek egyik legnépszerűbb budapesti mókája lett, és mindannak ellenére hogy folyamatosan szorul ki ez a bulizási forma a belvárosi utakról (megjegyezzük gyakran joggal), a sörözéses-tekerséses lelkesedés nem akar lankadni! Ezért hát kitaláltunk egy gyors és egyszerű foglalási rendszert, mely segíthet neked és csapatodnak is megtalálni a megfelelő időpontot! De emellett még mondunk néhány érvet az online sörbicikli foglalás mellett!

Az állatvilág viszonya az alkohollal

Az állatvilág viszonya az alkohollal

Úgy gondolnánk, hogy a sörfogyasztás az egy eredendően emberi dolog, lévén ugye mi emberek találtuk ki ezt a nagyszerű nedűt. Azonban a helyzet nem ilyen egyszerű, pláne, ha vizsgálódásunk tárgyát kiterjesztjük az alkoholfogyasztásra! Már őseink népi történeteiből is ismerhetünk olyan eseteket, hogy a libák rájártak a lehulló fermentálódó szilvákra, és kegyetlenül berúgtak, de az igazi meglepetés akkor jön, amikor rájövünk, ez még csak a kezdet! Következzen egy rövid áttekintés az állatvilág és az alkohol bimbódzó viszonyáról!

A gyógysör mítoszáról

A gyógysör mítoszáról

Az egyik legnagyobb hiedelem, mely összeszövi az urbánus és vidéki ivászati szokások posztóját, az a másnaposságra szánt orvosságok mítosza, módszere és tapasztalati anyaga. Ezek közül talán a leghíresebb a duhajjal töltött éjszaka hajnalát követő sör, amikor is a megfáradt test és izgatott lélek lenyugtatására egy újabb sört szisszent fel a szenvedő delikvens: ez a gyógysör. De vajon tényleg van értelme, valóban segít a fájdalmak enyhítésében?

Top 5 gyümölcsös sör a nyárhoz

Top 5 gyümölcsös sör a nyárhoz

Készen állsz egy egyedi nyári buliélményre? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint kipróbálni a budapesti sörbiciklit! Tekerj és sörözz barátaiddal a város legszebb részen és fedezd fel Budapestet egy új nézőpontból! Egyszerre testmozgás, szórakozás és közös élmény!

Miért foglalj online sörbiciklit?

Miért foglalj online sörbiciklit?

Az internet századunk egyik legnagyobb csodái közé tartozik. Nagyon látványosan és gyorsan történt a fejlődés a postagalamboktól kezdve a postai leveleken át az online ügyintézésig, és ki tudja, hová fejlődik még a technológia - minden esetre sokat köszönhetünk az internetnek, hiszen időt és energiát is spórolunk a használatával.

Prosecco és a sörbicikli

Prosecco és a sörbicikli

A sörbiciklizés menővé vált az utóbbi években, ami nem csoda, hiszen egyszerre több olyan dolgot is összeköt, amit a legtöbb ember szeret: a mozgást, a barátokkal töltött időt, a kikapcsolódást, a városnézést és a sörözést! Ha nem vagy oda a sörért, akkor sem kell lemondanod erről a szórakozásról. Próbáld ki a Prosecco Bike-ot, ami annak ellenére, hogy friss trend, két egyáltalán nem újkeletű dolgot ötvöz: a sörbiciklizést és a Proseccot.

Melyik nemzet bírja a legjobban az alkoholt?

Melyik nemzet bírja a legjobban az alkoholt?

Aki már volt keményen másnapos, az tudja, hogy mindig az utolsó pálinkát nem kellett volna. Kérdés, hányadik volt az utolsó? A magyarok igen előkelő helyen vannak az alkoholfogyasztásban, de vannak országok, akik még ránk is köröket vernek. A sörbiciklizés is hozzájárul ehhez az eredményhez, bár nem olyan hatalmas mértékben. De ki bírja jobban a piát, ha már a sokadik koccintásról van szó?

A világ legfurcsább sörei

A világ legfurcsább sörei

A sörgyárak mindig igyekeznek valami igazán meglepővel és egyedivel előrukkolni. Vannak olyanok is, akiknek egy kicsit messze gurult a gyógyszere, vagy érthetetlen luxust állítanak elő. Bizarr ötletekből sosem volt híján a világ. Sörbiciklin még nem kaphatóak, de jöjjön pár egyedi és megismételhetetlen sör a világból!

Egy kis statisztika  - mennyit sörözik a magyar?

Egy kis statisztika - mennyit sörözik a magyar?

A budapesti sörbicikli sem megy magától, üzemanyag kell hozzá, ami alatt pontosan a sört értjük. A magyar sörfogyasztás tartós növekedést mutat az elmúlt években, ami nem csak a mennyiséget, de a minőséget is érinti. Jöjjön néhány adat és gondolat a magyar sörfogyasztás alakulásáról!

Otthoni sörfőzés, merjünk-e belefogni?

Otthoni sörfőzés, merjünk-e belefogni?

Ha lehet saját lekvárt főzni, akkor miért pont a sörfőzést ne művelnénk otthon? Ma már számos helyen kapható olyan sörfőző készlet és kellék, amivel gyorsan és könnyen készíthetsz egyedi söröket. A sörbiciklizés sincs sör nélkül, de amíg mi nem nyitjuk meg saját főzdénket, neked az alábbiakat tanácsoljuk.

Az első magyar sörgyárak története

Az első magyar sörgyárak története

Magyarországot ritkán említik a hagyományos sörhatalmak közt, pedig itt is nagy hagyományai vannak a sörgyártásnak. Amikor megiszol egy korsóval, gondolj azokra a nagyszerű mesterekre, akik már több száz évvel ezelőtt is itatták a nagyérdeműt. Kis magyar sörtörténelem, a budapesti sörbiciklizés előttről, röviden és habosan.

Legjobb Kézműves Sörök - Ezúttal Nagy Sörgyáraktól!

Legjobb Kézműves Sörök - Ezúttal Nagy Sörgyáraktól!

A magyar sörforradalom eddig is sok olyan kiváló itallal ajándékozta meg a szomjas vendégeket, aminek csak örülni lehet. A kézműves sörök gombamód szaporodnak és ez feltűnt a nagy sörgyáraknak, akik nem akarnak lemaradni a versenyben. Lássuk, mivel rukkoltak elő mostanában!

A sörbiciklizés élettani hatásai

A sörbiciklizés élettani hatásai

Ha hiszed, ha nem, a sörözést lehet aktív testmozgássá alakítani! Mégis hogyan? Erre a megoldás a sörbiciklizés, ami egyszerre oldja meg az aktív testmozgás és megfelelő alkoholbevitel problémáját. A budapesti sörbiciklik ilyen módon forradalmat indítottak el a város alkoholkultúrájában, ami neked is segíthet a felelősségteljes sörivási rutin kialakításában.

A világ legfurcsább bulijai!

A világ legfurcsább bulijai!

Egy budapesti sörbiciklis túra egyedi élmény, amit még biztosan nem próbáltál életedben, de kár lenne kihagyni! Ha különleges buliról van szó, akkor a világon minden ember kreativitása megmozdul, hogy valami extrémmel álljon elő. Jöjjön egy kis válogatás a legelvetemültebb ötletekből!

Top Jelmezötletek Sörbiciklizéshez

Top Jelmezötletek Sörbiciklizéshez

Gondoltál már arra, hogyan lehetne feldobni egy budapesti sörbiciklizést? Az egyik tuti tipp, ha együtt jelmezbe öltöztök és úgy vonultok végig a városon. Legyen szó születésnapról, legénybúcsúról, vagy felejthetetlen bulizásról, az alábbiakban adunk pár ötletet a legjobb jelmez kiválasztásához!

Néhány Sörbiciklis Látványosság

Néhány Sörbiciklis Látványosság

Ha abban a kivételes élményben van részed, hogy végigtekersz Budapest legszebb utcáján egy hideg sörrel a kezedben, kár lenne kihagyni...

Sörbiciklis csapatépítés

Sörbiciklis csapatépítés

Csapatépítőt szervezni nehéz feladat. Meg kell felelni a kritikus munkatársi elvárásoknak, a főnöknek látnia kell, hogy mindenki jól érzi magát, arról nem is beszélve, hogy valahogy a költségvetésben is benne kéne maradni. Mi van, ha már a sörözést is mindenki unja, a péntek esti vacsi meg maga az unalom?

A különféle sörtípusokról röviden

A különféle sörtípusokról röviden

Olyan, hogy tökéletesség, egyszerűen nem létezik. Persze vannak dolgok, amik megközelítik: egy gyönyörű nő, akiért férfiak hada epekedik. A zene, amely lélekbe markol, vagy egy klasszikus festmény, ami sejtelmes mosolyával évszázadokon át elgondolkodtatja az embereket.

4 érv arra, hogy télen is imádni fogod a Sörbiciklit

4 érv arra, hogy télen is imádni fogod a Sörbiciklit

Beköszöntött a tél, de a jelek szerint a budapesti sörbicikli forradalom csak nem akar alább hagyni. A hideg ellenére egyre többen szánják magukat egy kis önfeledt kültéri sörözésre és tekerésre...

Milyen zenét ajánlunk sörbiciklizéshez?

Milyen zenét ajánlunk sörbiciklizéshez?

Az igazi sörbicikli-élmény része a kifogástalan hangulat. Tudjuk, hogy ezt nem könnyű összehozni. Lehet bármilyen tökéletes a csapat...

A sörbiciklizés szabályairól röviden

A sörbiciklizés szabályairól röviden

Aki jár Budapest utcáin már bizonyára tudja, hogy egyre népszerűbb szabadidős tevékenység a sörbicikli! Mit nem lehet szeretni egy olyan ötleten...

Kinek ajánljuk a sörbiciklizést?

Kinek ajánljuk a sörbiciklizést?

A sörbiciklizés az elmúlt években az egyik legnépszerűbb program lett Budapesten. Manapság már nem lehet úgy lemenni a Hősök tere és környékén...

A legjobb szabadulós játékok Budapesten

A legjobb szabadulós játékok Budapesten

Budapest az utóbbi évtizedben kitermelt egy világszinten is meghatározó jelenséget, ez mégpedig a szabadulós játékokat! Kevesen tudják, hogy...

Buborék Foci Budapesten

Buborék Foci Budapesten

Az idei év legújabb őrülete Budapesten nem más, mint a buborék foci, eredeti nevén bubble football. A játék röviden annyiból áll, hogy...

Az oldal sütiket használ

Az oldalon sütiket használunk a forgalom elemzéséhez, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a számodra. Ezeket az adatokat megosztjuk analitikai és hirdetési partnereinkkel. Az oldal további használatához kérjük fogadd el a sütik használatát.Adatvédelmi nyilatkozat